Nyheter

 • 02 09 2013

  Citybanans spårsystem byggs av Strukton

  Strukton Rail AB har fått uppdraget att bygga hela spårsträckningen med tillhörande teknik inom projektet Citybanan i Stockholm. Beställningen kommer från Trafikverket och är värd 207 miljoner kronor.

  Läs mer

 • 15 07 2013

  Strukton får förnyat ansvar på Södra stambanan

  Strukton Rail har tecknat en ny avtalsperiod med Trafikverket för underhåll av järnvägen på Södra stambanans norra del. Kontraktet gäller i minst fem år med start i maj 2014. Uppdraget har ett sammanlagt värde av 700 miljoner kronor.

  Läs mer

 • 11 07 2013

  Strukton utför slipersbyte i Norrland

  Strukton Rail har fått i uppdrag att byta ut 850 DEF-sliprar på Trafikverkets järnvägssträcka mellan Vännäs och Umeå. Samtidigt som nya betongsliprar kommer på plats passar man på att rikta, nivåjustera spåret på sträckan.

  Läs mer

 • 04 07 2013

  Strukton rustar spåret mellan Nyköping och Jönåker

  I sommar får spårsträckan mellan Katrineholm och Jönåker nya räls, renad makadam och nya befästningar. Det är Strukton Rail som utför arbetet på uppdrag av Trafikverket.

  Läs mer

 • 27 05 2013

  Strukton Rail deltog i släckningsarbete på stambanan

  Ett godståg på väg söderut på Pitebanan orsakade på söndagen bränder utmed banvallen norr om Älvsbyn. Det var gnistor från en vagn som antände vegetationen. Järnvägsbolaget Strukton Rail, som hade ett inplanerat spårbyte på sträckan på söndagen, fanns på plats i närheten av det drabbade stråket. Och för delar av arbetslaget blev det släckningsarbete istället för spårupprustning den här dagen.

  Läs mer

 • 16 05 2013

  Urspårningen mellan Koler och Storsund

  Det rälsbrott som inträffade i samband med en urspårning på stambanan mellan Koler och Storsund natten till torsdagen är snart åtgärdat. Ett fåtal arbetsmoment och besiktning kvarstår innan trafiken åter kan släppas på. Enligt gällande tidsprognos är trafiken åter igång kl. 21:00 fredag kväll.

  Läs mer

 • 14 05 2013

  Reparation av stambanan ligger före tidplan

  2013-05-14 Strukton Rail ligger före tidplan i reparationen av stambanan i Norrland efter helgens urspårning söder om Älvsbyn. Arbetet har pågått dygnet runt sedan i lördags och nu börjar de flesta bitar finnas på plats. Samtidigt passar man på att göra upprustningsarbeten som egentligen varit inplanerade längre fram.

  Läs mer

 • 06 05 2013

  Säkerhetslösning av Struktonanställd

  Det började som en intern förslagstävling under hösten 2012. Strukton Rail utlyste en utmaning bland alla anställa om att komma på nyskapande lösningar som kan stärka säkerheten i arbetsmiljön för järnvägsanställda.

  Läs mer

 • 30 03 2013

  Strukton Rail majoritetsägare i italienska CLF

  GOUDA 29 mars 2013 – Järnvägskoncernen Strukton Rail ökar sitt ägande i det italienska järnvägsbolaget CLF. Strukton Rail har varit delägare i CLF sedan 1998 och ökar nu aktieinnehavet från 40 procent till 60 procent. Unieco finns kvar som delägare med 40 procent av innehavet.

  Läs mer

 • 04 01 2013

  Strukton får ökat ansvar i SL:s spår

  STOCKHOLM 2013-01-04 – Måndag 7 januari startar Strukton Rails och SL:s förnyade samarbete kring infrastrukturen i Stockholms tunnelbana och på Roslagsbanan. I de nya kontrakten ökar Strukton Rails ansvar för kvalitet och utveckling av infrastrukturen, medan SL renodlar sin beställarroll.

  Läs mer