Nyheter

 • 16 05 2013

  Urspårningen mellan Koler och Storsund

  Det rälsbrott som inträffade i samband med en urspårning på stambanan mellan Koler och Storsund natten till torsdagen är snart åtgärdat. Ett fåtal arbetsmoment och besiktning kvarstår innan trafiken åter kan släppas på. Enligt gällande tidsprognos är trafiken åter igång kl. 21:00 fredag kväll.

  Läs mer

 • 14 05 2013

  Reparation av stambanan ligger före tidplan

  2013-05-14 Strukton Rail ligger före tidplan i reparationen av stambanan i Norrland efter helgens urspårning söder om Älvsbyn. Arbetet har pågått dygnet runt sedan i lördags och nu börjar de flesta bitar finnas på plats. Samtidigt passar man på att göra upprustningsarbeten som egentligen varit inplanerade längre fram.

  Läs mer

 • 06 05 2013

  Säkerhetslösning av Struktonanställd

  Det började som en intern förslagstävling under hösten 2012. Strukton Rail utlyste en utmaning bland alla anställa om att komma på nyskapande lösningar som kan stärka säkerheten i arbetsmiljön för järnvägsanställda.

  Läs mer

 • 30 03 2013

  Strukton Rail majoritetsägare i italienska CLF

  GOUDA 29 mars 2013 – Järnvägskoncernen Strukton Rail ökar sitt ägande i det italienska järnvägsbolaget CLF. Strukton Rail har varit delägare i CLF sedan 1998 och ökar nu aktieinnehavet från 40 procent till 60 procent. Unieco finns kvar som delägare med 40 procent av innehavet.

  Läs mer

 • 04 01 2013

  Strukton får ökat ansvar i SL:s spår

  STOCKHOLM 2013-01-04 – Måndag 7 januari startar Strukton Rails och SL:s förnyade samarbete kring infrastrukturen i Stockholms tunnelbana och på Roslagsbanan. I de nya kontrakten ökar Strukton Rails ansvar för kvalitet och utveckling av infrastrukturen, medan SL renodlar sin beställarroll.

  Läs mer

 • 02 10 2012

  Ökat underhåll ger mer järnväg för pengarna

  20 miljarder av regeringens totala 55-miljarderssatsning på järnvägen ska gå till förbättrat underhåll. Något som välkomnas av Robert Röder, VD Strukton Rail och ordförande i FSJ, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer.

  Läs mer

 • 09 07 2012

  Strukton Rail & SL

  Strukton Rail AB har fått förnyat förtroende att drifta och underhålla SL:s infrastruktur i Stockholms tunnelbana och på Roslagsbanan. I de nya kontrakten får Strukton Rail ett större ansvar i hela ledet, från besiktning och planering till genomförande, samtidigt som SL renodlar sin beställarroll.

  Läs mer

 • 29 05 2012

  DEBATT: Att förstatliga är fel väg att gå

  Sveriges utveckling och tillväxt är beroende av en väl fungerande infrastruktur och järnväg. Om detta är alla överens, men det finns olika syn på hur vi ska nå dit. Vi ser att staten är en stark ägare och förvaltare av järnvägen, men är bekymrade över förslaget att gå tillbaka till banunderhåll i statlig regi.

  Läs mer

 • 22 03 2012

  Strukton Rail utför spårbyte mellan Morshyttan och Storvik

  STOCKHOLM, 22 mars 2012. Strukton Rail har tagit hem en order om spårbyte på godsstråket genom Bergslagen, mellan orterna Morshyttan och Storvik. I...

  Läs mer