Nyheter

 • 29 06 2015

  Debatt: Orimligt att inte nämna Trafikverkets ansvar

  12 September 2010 inträffade en tragisk olycka under ett järnvägsarbete utanför Kimstad i Östergötland. Olyckan skedde I samband med ett av Struktons arbeten och ledde till att en person miste livet och 15 personer skadades. I åklagarens framställan till domstol stäms Strukton Rail som ensamt ansvarig för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Men Strukton Rail anser att även Trafikverket bär ansvar för olyckan.

  Läs mer

 • 29 06 2015

  Strukton Rail bestrider företagsbot för dödsolycka på järnväg

  Strukton Rail har stämts på 2,5 miljoner kronor för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död i samband med den allvarliga tågolycka I Kimstad 2010. Olyckan ledde till att en person miste livet och 15 personer skadades. Strukton bestrider företagsboten och hävdar att även Trafikverket bär ansvar för olyckan.

  Läs mer

 • 04 05 2015

  Strukton bygger norra förbindelsen till Citybanan

  Strukton Rail har fått Trafikverkets uppdrag att rusta upp spårsystemet vid Tomteboda, strax norr om Stockholms central. Arbetet inleds i september 2015 och kommer att vara klart i augusti nästa år. När Citybanan är färdigbyggd 2016, kommer den just här att kopplas ihop med järnvägen som tar både fjärr- och pendeltågstrafiken norrut.

  Läs mer

 • 17 04 2015

  Nya järnvägspengar ett positivt besked

  I vårändringsbudgeten presenterade regeringen en satsning på järnvägsunderhållet. 620 miljoner kronor tillkommer redan i år. Därefter investeras 1,24 miljarder årligen fram till 2018. Robert Röder, vd för Strukton Rail, ser positivt på de nya pengarna men säger samtidigt att för att återupprusta hela järnvägen räcker pengarna inte till.

  Läs mer

 • 03 04 2015

  Strukton Rails huvudkontor har bytt adress

  1 april 2015 flyttade Strukton Rails huvudkontor till nya lokaler, belägna i en vacker k-skyddad industribyggnad i Västberga söder om Stockholm.

  Läs mer

 • 06 03 2015

  Dom avgjord gällande Struktons uppsägning av anställd

  Fredag 6 mars kom domen i rättegången mellan Strukton Rail och en tidigare anställd. I åtalet yrkar den tidigare anställde om att Tingsrätten ska ogiltigförklara hans uppsägning. Yrkandet har avslagits av Helsingborgs tingsrätt.

  Läs mer

 • 07 01 2015

  STRUKTON RAIL FÅR NYTT UPPDRAG I SÖDRA SVERIGE

  1 september 2015 tar Strukton Rail över drift och underhåll av järnvägsområdet runt Malmö. Uppdraget kommer från Trafikverket och har i dagarna tilldelats efter en upphandling i konkurrens med andra järnvägsentreprenörer. Kontraktet har ett värde på 482 miljoner kronor och gäller i fem år, med möjlighet till förlängning genom option på ytterligare två år.

  Läs mer

 • 20 11 2014

  Haverikommissionens rapport om säkerhet i järnvägsarbeten

  2014-11-20 Idag släpptes Haverikommissionens temarapport om säkerhet vid arbeten i spårmiljö. Underlag för rapporten är tillbud och olyckor som rapporterades in till Haverikommissionen år 2012 från branschens tre största järnvägsentreprenörer Infranord, Strukton Rail och Balfour Beatty Rail.

  Läs mer

 • 06 11 2014

  Bokföringsfel i Balfour Beatty Rail Danmark

  STOCKHOLM 2014-11-05 Efter Strukton Rail ABs förvärv av Balfour Beatty Rails danska verksamhet i januari och den efterföljande fusionen mellan bolagen, står det klart att det danska bolaget har utsatts för ekonomiska oegentligheter och bokföringsfel under en längre tid. Strukton Rail utreder nu bakomliggande orsaker.

  Läs mer

 • 03 09 2014

  Strukton Rail varslar om övertalighet

  Strukton Rail AB varslar om övertalighet på cirka 50 tjänster. Varslet ingår i åtstramningar som företaget genomför i anpassning till den vikande marknaden och till de nedskärningar på 1,5 miljarder kronor i Trafikverkets budget som har meddelats för år 2015/2016. Under hösten ska företaget genomföra kostnadsbesparingar motsvarande 45 miljoner kronor.

  Läs mer