Nyheter

 • 29 06 2016

  Hedwig förbättrar järnvägsunderhållet

  Nu blir det lättare att kartlägga underhållsbehovet hos landets spårväxlar. Under Almedalsveckan lanserar Strukton Rail den nya besiktningsvagnen Hedwig, som kontrollerar växlar med hjälp av laser och höghastighetsfilm.

  Läs mer

 • 17 06 2016

  Delta i Strukton Run i Almedalen

  Ligger du steget före? Mellan politikerveckans alla seminarier och trädgårdsmingel är det som upplagt för en löprunda kring ringmuren. Nu utmanar därför Strukton Rail årets Visbyminglare i en löptävling, som pågår under hela Almedalsveckan.

  Läs mer

 • 03 06 2016

  Strukton vill ha tydligare ansvarsförhållanden

  På tisdagen inleddes rättegången i Norrköpings tingsrätt med anledning av tågolyckan i Kimstad i Östergötland 2010. Olyckan ledde till att en person miste livet och att ytterligare 18 personer skadades. Strukton Rail, som utförde arbete på platsen, vill att rättegången leder till att ansvarsförhållandena vid järnvägsarbeten tydliggörs.

  Läs mer

 • 11 05 2016

  Underhåll under jord

  År 2017 öppnar Stockholms nya järnväg för pendeltågstrafik. Citybanan är en sex kilometer lång bana som går genom tunnlar under centrala Stockholm. Det är Strukton som har byggt Citybanan och idag blev det klart att vi ansvarar för järnvägsunderhållet när banan öppnar för trafik. I Struktons kontrakt med Trafikverket ingår all teknik för järnvägens spår-, el-, och signalsystem.

  Läs mer

 • 11 05 2016

  Strukton underhåller cityspår i Stockholm

  Idag blev det klart - Strukton Rail får förnyat förtroende att ansvara för järnvägen genom centrala Stockholm med omnejd. Med start 1 maj 2017 sköter vi drift, underhåll och felavhjälpning för banor, el- och signalsystem mellan Stuvsta och Sörentorp, samt mellan Tomteboda och Sundbyberg.

  Läs mer

 • 18 02 2016

  Strukton Rail lanserar tio punkter för säkerhet på järnväg

  2016-02-18 Vi jobbar säkert eller inte alls. Så lyder den första av tio punkter i den nya säkerhetsplattform som järnvägsentreprenören Strukton Rail nu lanserar. Plattformen har tagits fram för att ta fasta på hur viktig säkerheten är i arbetet på landets järnvägar och i andra spårmiljöer.

  Läs mer

 • 23 10 2015

  Inget avtalsbrott bakom tågstoppet i september

  Järnvägsaktören Strukton Rail tillbakavisar att företaget skulle ha gjort sig skyldiga till avtalsbrott i samband med det omfattande tågstoppet på Västra stambanan i september. Även Trafikverket tillbakavisar påståendet.

  Läs mer

 • 01 10 2015

  Nya pengar till järnvägsunderhåll välkomnas

  Strukton Rails VD, tillika FSJs ordförande Robert Röder välkomnar nya järnvägspengar från regeringen i en intervju med Framtidens Infrastruktur

  Läs mer

 • 15 09 2015

  Ny chef för Strukton Rails norra region

  1 januari 2016 tillträder Otto Nilsson som regionchef på Strukton Rail. Han lämnar därmed uppdraget som VD för Inlandsbanan, för att återvända till Strukton där han varit kvalitets- och säkerhetschef fram till 2008.

  Läs mer

 • 27 08 2015

  Strukton Rail: Trafikverket ansvariga för olyckan i Kimstad

  På onsdagen lämnade Strukton Rail in sitt svaromål till Norrköpings tingsrätt i målet angående tågolyckan i Kimstad i Östergötland 2010. I svaromålet klargör Strukton Rail varför man anser att Trafikverket hade ansvaret för den allvarliga olyckan.

  Läs mer