Nyheter

Tunnelbane-vd byter spår

09 12 2019

Johan Oscarsson har av Struktons styrelse utsetts till ny VD för Strukton Rail AB. Johan tillträder sitt nya uppdrag 3 mars 2020 och efterträder då Lars Schyllander, som varit tf VD sedan förre VD Robert Röder lämnade bolaget tidigare i år.

Johan O 

– Vi är väldigt glada att hälsa Johan Oscarsson välkommen till Strukton. Med sin långa erfarenhet inom järnvägssektorn, sina starka ledaregenskaper och inte minst förmågan att bygga engagemang är han helt rätt person att leda Strukton Rail AB vidare i den intensiva utvecklingsresa som hela koncernen befinner sig i, säger styrelseordförande Jacob Zeeman. 

Johan Oscarsson kommer närmast från en position som VD för MTR Tunnelbanan i Stockholm. Tidigare uppdrag innefattar bland annat VD för MTR Tech. I grunden har Johan en doktorsexamen inom hållfasthetslära.

– Att leda Strukton blir ett otroligt spännande uppdrag! Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba i en bransch där det satsas massor från politiskt håll och pratas mycket om hur viktig järnväg och tågtransporter är för en hållbar framtid. Vi har ett enormt viktigt samhällsuppdrag som vi ska vara stolta över, säger Johan Oscarsson.

Fram till tillträdesdatum fortsätter Lars Schyllander i rollen som tillförordnad VD och går därefter in i en ny befattning som Underhållschef.

 

För ytterligare information, kontakta:

Lars Schyllander
Tf VD Strukton Rail AB
E-post: lars.schyllander@strukton.se
Tel: +46 76 115 26 55

Lisa Borges
PR- och Kommunikationschef Strukton Rail
E-post: lisa.borges@strukton.se
Tel: +46 76 115 26 22