Nyheter

Strukton Rails VD slutar

12 06 2019

Strukton Rail ABs VD Robert Röder lämnar bolaget. Förändringen börjar gälla fullt ut i september 2019.

Robban beskur 

Som 21-åring inledde Robert sin karriär inom spår- och järnvägssektorn hos Storstockholms Lokaltrafik (SL). År 2000 var Robert medgrundare till det landstingsägda bolaget Svensk Banproduktion, vars verksamhet hade avknoppats från SL. I och med att Strukton Rail blev majoritetsägare för Svensk Banproduktion 2003, tillträdde Robert Röder som VD för Strukton Rail AB.

Under Roberts tid som VD har Strukton Rails svenska verksamhet ökat stadigt, från 300 anställda och en omsättning på 300 mkr, till idag när bolaget sysselsätter 1000 medarbetare med en omsättning på 2,5 miljarderkr. Under denna tid har företaget utökats med nya affärsområden och dotterbolag. Idag levererar svenska Strukton Rail underhåll, nybyggnation och upprustning för alla typer av spårinfrastruktur i Skandinavien. Företaget har också ett starkt affärsområde inom kraftförsörjning. I linje med Strukton-strategin har bolaget alltid varit en av marknadens starkaste aktörer inom utveckling och utbyggnad av digital teknik för spårinfrastruktur.

- Det är med ett sting av nostalgi jag lämnar detta fantastiska företag, som består av så många engagerade och kompetenta medarbetare. Här har jag haft förmånen att leda företagets utvecklingsresa i nästan 20 år, fram till idag då Strukton sedan länge är etablerat som en av de tyngsta aktörerna på den skandinaviska marknaden, säger Robert Röder.

- Strukton Rail AB är och kommer fortsätta att vara en viktig aktör på järnvägsmarknaden i Sverige och Skandinavien. Det finansiella resultat för Strukton Rail Sverige blev svagt år 2018, men nu arbetar vi hårt med en förbättringsplan. Våra kollegor i Sverige är högt värderade och det är viktigt för mig och hela Strukton-koncernen att våra svenska kollegor känner sig redo för nästa steg, säger Jacob Zeeman, VD för moderbolaget Strukton Rail i Nederländerna.

Efterträdaren kommer att få till uppgift att ta Struktons svenska verksamhet in i nästa fas, där fokus är att stärka Strukton Rail ABs position i Strukton-koncernen, inom och utanför järnvägsverksamheten.

Vi vill tacka Robert för hans insatser på Strukton och önska honom lycka till i sin nya utmaning.

Vid frågor, kontakta kommunikationschef Lisa Borges, tel. 010-480 56 22.