Nyheter

Strukton i media om illegal alkoholförsäljning

24 10 2019

Igår, onsdag 23 oktober, blev Strukton sent på eftermiddagen kontaktade av TV4. Kanalen förberedde ett nyhetsinslag om illegal alkoholförsäljning på en etablering i Järfälla som Strukton delar med andra företag, bland annat Skanska.

sthlm mitt029 

I nyhetsinslaget framgår att starköl illegalt har sålts och druckits på etableringen. Det är ännu oklart vilka som varit inblandade i händelsen. Skanska är i kontakt med Polisen som har inlett en utredning. På Strukton har vi inlett en intern utredning för att ta reda på om anställda har varit inblandade, och i så fall på vilket sätt. Än så länge finns inga tecken på att Struktonanställda varit inblandade.

På Strukton har vi skarpa och tydliga regler kring bruk av alkohol och droger i samband med arbete. Droger och alkohol får inte brukas under arbetstid, inte heller efter arbetstid på våra arbetsplatser.  Struktons arbetsmiljöer innehåller stora säkerhetsrisker. Påverkan av alkohol och narkotikaklassade substanser kan i dessa miljöer innebära att en person utsätter sig själv och andra för livshotande fara.

Strukton Rail utför slumpmässiga och oannonserade drogtester på 25 procent av sina anställda årligen. Vid misstanke om bruk av droger och alkohol i samband med arbete utförs ett så kallat misstanketest. Här finns Strukton Rails alkohol- och drogpolicy.

Här finns en länk till Strukton Rails svar till TV4 gällande regler kring användning av droger och alkohol.