Nyheter

Här är finalisterna i Strukton Innovation Award 2019!

03 10 2019

Under Nordic Rail den 10:e oktober utses 2019 års pristagare i Strukton Innovation Award. Juryn har sållat och gjort sitt urval bland de nominerade och nu återstår bara tre finalister. Möt dem här och ta del av en kort presentation av bidragen.

Strukton Innovation Award 

 

 

 

 

 

 

Finalister Strukton Innovation Award 2019:

Projektet Framtidens Järnväg, Nordic Infracenter
Framtidens järnväg är ett treårsprojekt med mål att stärka samverkan mellan akademi och näringsliv inom områdena teknisk utveckling, innovation och tillämpad forskning i syfte att utveckla konkurrenskraften och tillväxten hos järnvägsrelaterade företag.

Arne Nissen, Trafikverket
Med sin stora kunskap och sitt engagemang utmanar Arne branschen att utveckla innovativa produkter och underhållsstrategier. Arne har under 2019 genomfört tester med ny teknik för mät- och analysmetoder av anläggningsstatus.   

MINT 1.2, Bombardier
MINT 1.2 är ett molnbaserat verktyg som förenklar och gör arbetet på bangårdar säkrare. Verktyget kan laddas ner och installeras direkt på surfplatta och används under installations- och testfaser inför driftsättning samt i underhållsfasen av anläggningarna. MINT 1.2 kan också användas som hjälpmedel under felsökning.

-Vi är väldigt glada över att få dela ut Strukton Innovation Award för andra gången säger Struktons tillförordnade vd Lars Schyllander. Och vi hoppas såklart att det blir fullt hus vid prisutdelningen som hålls i vår monter B03:52 kl 11:00 den 10 oktober avslutar Lars.