Nyheter

Strukton kombinerar rekrytering av arbetsledare med chefsutbildning

02 11 2017

Det planeras stora förbättringsarbeten på järnvägen. Fram till år 2029 satsar Trafikverket 125 miljarder för att rusta upp spårsystemet, med bättre hållbarhet och färre trafikstopp som några viktiga mål. Strukton Rail är Sveriges största privata leverantör av järnvägsunderhåll. Företaget är glada över planen och ser samtidigt att den innebär en ökad efterfrågan på järnvägskompetens. Det blir en utmaning för järnvägsföretagen som redan idag har svårt att rekrytera till vissa yrken. För att möta behoven inleder Strukton Rail nu en rekryteringssatsning med intensivutbildning av nya arbetsledare, tillsammans med företaget Academy.

Strukton Go¦êtet 32_liten 

Utbildningen rymmer 14 platser och vänder sig till personer med olika yrkesbakgrund. Deltagarna kommer att få lektioner i järnvägskunskap, affärsmässighet, ledarskap, samt säkerhet och en introduktion till Struktons vision, arbetssätt och värdegrund. Efter slutförd examen går deltagarna vidare till sin anställning som arbetsledare.

‒ Nu när det skjuts till mer pengar än någonsin för att utveckla järnvägsunderhållet så ställer det höga krav på våra framtida arbetsledare. Strukton ska bidra till samhällsnytta och punktliga transporter och målet med den här utbildningen är att ge våra nya chefer rätt förutsättningar för sitt uppdrag redan från första arbetsdagen, säger Strukton Rails HR-chef Gunnar Strömberg.    

Utbildningen börjar i februari och pågår i 12 veckor varefter deltagarna börjar sin nya tjänst hos Strukton i Malmö, Göteborg eller Stockholm med omnejd. Sista ansökningsdag är 31 december.

Läs mer och ansök till de utlysta tjänsterna här

 

Om Academy
Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se