Nyheter

Strukton är samarbetspartner i Tunnel Run Citybanan

24 01 2017

25 mars är det dags för Tunnel Run Citybanan! Det kommer att bli ett unikt och färgsprakande tillfälle att uppleva tunnlarna under Stockholm tillsammans med 40.000 andra entusiastiska Stockholmare. Strukton är medarrangör tillsammans med Lidingöloppet.

tunnelrun_SR2 

- Det är mycket glädjande att Strukton Rail kommer med i gruppen av stabila partners till detta evenemang. Strukton har under några års tid arbetat i projekt Citybanan som huvudentreprenör för byggnationen av Citybanans järnvägssystem och kringliggande teknik. När trafiken drar igång sommaren 2017 övergår man till att underhålla pendeltågsspåren med fokus på säkerhet, kvalitet och punktlighet. Genom Strukton Rail får vi ytterligare möjligheter att förstärka upplevelsen kring detta löparlopp säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Lidingöloppet har efter ansökan till Trafikverket fått möjligheten att använda Citybanans service och utrymningstunnel som arena för loppet Stockholm Tunnel Run – Citybanan. Loppet arrangeras 25:e mars och kommer att vara ca 8 km.

Motionsloppet Stockholm Tunnel Run Citybanan kommer bara att ske en gång, sedan förblir tunneln stängd för allmänheten. Deltagarna kommer att få en oförglömlig upplevelse samtidigt som man springer.

‒ Samarbetet kring Tunnel Run är helt i linje med vår strävan om tillgänglighet för Stockholmarna. För oss blir loppet en Grand finale i bygget av Citybanan, samtidigt som vi delar en unik upplevelse med löparna. I vårt framtida arbete på Citybanan kommer vi inte att synas så ofta eftersom vi främst utför våra uppdrag på natten, säger Lisa Borges, kommunikationschef Strukton Rail.

Strukton Rail är ett företag som rustar upp, bygger och underhåller spår- och järnvägssystem i Skandinavien. I Stockholmsregionen ansvarar Strukton för tunnelbanans och Roslagsbanans infrastruktur åt SL och har hand om flera järnvägssträckor runt Stockholm Central.

Lidingöloppet arrangerar Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 som genomförs den 25 mars 2017. Loppet är ca 8 km långt, varav 6 kilometer är belägen under mark i den nya tunneln vid Citybanan. Loppet har plats för ca 40.000 löpare, starten går vid Karolinska Institutet och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm. Medarrangör är Midnattsloppet.


För mer information vänligen kontakta:

Lisa Borges, kommunikationschef Strukton Rail AB, 076-115 26 22, lisa.borges@strukton.se

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK.