Nyheter

STRUKTON RAIL FÅR NYTT UPPDRAG I SÖDRA SVERIGE

07 01 2015

1 september 2015 tar Strukton Rail över drift och underhåll av järnvägsområdet runt Malmö. Uppdraget kommer från Trafikverket och har i dagarna tilldelats efter en upphandling i konkurrens med andra järnvägsentreprenörer. Kontraktet har ett värde på 482 miljoner kronor och gäller i fem år, med möjlighet till förlängning genom option på ytterligare två år. Strukton Rails ansvar omfattar järnvägstekniken på sträckan mellan Simrishamn och Arlöv, samt Ystadsbanan, stråket Arlöv - Malmö - Lockarp och delar av Godsstråket genom Skåne. Det rör sig om en sammanlagd sträcka på 36 mil.

Struktons arbeten kommer att skötas i en totalentreprenad med funktionsansvar, vilket innebär att vi har hand om det förebyggande underhållet för bana, el, kontaktledning och signalteknik samt ansvarar för reparationer när det uppstår fel. Vi sköter även snöröjningen och förbereder spåren med snöskydd och växelvärme inför vintern.

‒ Vi är självklart väldigt glada för Trafikverkets uppdrag. För Struktons del har det en stor strategisk betydelse som bland annat innebär att vi utvecklar vår verksamhet i södra Sverige. Kontraktet innebär ju också att vi stärker vår närvaro i Skandinaviens mest expansiva region, säger Alf Karlsson, regionchef på Strukton Rail.

 

För ytterligare information kontakta Strukton Rails kommunikationschef Lisa Hellkvist Borges.
Tel: 010-480 56 22
e-post: lisa.borges@strukton.se