2015

 • 23 10 2015

  Inget avtalsbrott bakom tågstoppet i september

  Järnvägsaktören Strukton Rail tillbakavisar att företaget skulle ha gjort sig skyldiga till avtalsbrott i samband med det omfattande tågstoppet på Västra stambanan i september. Även Trafikverket tillbakavisar påståendet.

  Läs mer

 • 01 10 2015

  Nya pengar till järnvägsunderhåll välkomnas

  Strukton Rails VD, tillika FSJs ordförande Robert Röder välkomnar nya järnvägspengar från regeringen i en intervju med Framtidens Infrastruktur

  Läs mer

 • 15 09 2015

  Ny chef för Strukton Rails norra region

  1 januari 2016 tillträder Otto Nilsson som regionchef på Strukton Rail. Han lämnar därmed uppdraget som VD för Inlandsbanan, för att återvända till Strukton där han varit kvalitets- och säkerhetschef fram till 2008.

  Läs mer

 • 27 08 2015

  Strukton Rail: Trafikverket ansvariga för olyckan i Kimstad

  På onsdagen lämnade Strukton Rail in sitt svaromål till Norrköpings tingsrätt i målet angående tågolyckan i Kimstad i Östergötland 2010. I svaromålet klargör Strukton Rail varför man anser att Trafikverket hade ansvaret för den allvarliga olyckan.

  Läs mer

 • 29 06 2015

  Debatt: Orimligt att inte nämna Trafikverkets ansvar

  12 September 2010 inträffade en tragisk olycka under ett järnvägsarbete utanför Kimstad i Östergötland. Olyckan skedde I samband med ett av Struktons arbeten och ledde till att en person miste livet och 15 personer skadades. I åklagarens framställan till domstol stäms Strukton Rail som ensamt ansvarig för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Men Strukton Rail anser att även Trafikverket bär ansvar för olyckan.

  Läs mer

 • 29 06 2015

  Strukton Rail bestrider företagsbot för dödsolycka på järnväg

  Strukton Rail har stämts på 2,5 miljoner kronor för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död i samband med den allvarliga tågolycka I Kimstad 2010. Olyckan ledde till att en person miste livet och 15 personer skadades. Strukton bestrider företagsboten och hävdar att även Trafikverket bär ansvar för olyckan.

  Läs mer

 • 04 05 2015

  Strukton bygger norra förbindelsen till Citybanan

  Strukton Rail har fått Trafikverkets uppdrag att rusta upp spårsystemet vid Tomteboda, strax norr om Stockholms central. Arbetet inleds i september 2015 och kommer att vara klart i augusti nästa år. När Citybanan är färdigbyggd 2016, kommer den just här att kopplas ihop med järnvägen som tar både fjärr- och pendeltågstrafiken norrut.

  Läs mer

 • 17 04 2015

  Nya järnvägspengar ett positivt besked

  I vårändringsbudgeten presenterade regeringen en satsning på järnvägsunderhållet. 620 miljoner kronor tillkommer redan i år. Därefter investeras 1,24 miljarder årligen fram till 2018. Robert Röder, vd för Strukton Rail, ser positivt på de nya pengarna men säger samtidigt att för att återupprusta hela järnvägen räcker pengarna inte till.

  Läs mer

 • 03 04 2015

  Strukton Rails huvudkontor har bytt adress

  1 april 2015 flyttade Strukton Rails huvudkontor till nya lokaler, belägna i en vacker k-skyddad industribyggnad i Västberga söder om Stockholm.

  Läs mer

 • 06 03 2015

  Dom avgjord gällande Struktons uppsägning av anställd

  Fredag 6 mars kom domen i rättegången mellan Strukton Rail och en tidigare anställd. I åtalet yrkar den tidigare anställde om att Tingsrätten ska ogiltigförklara hans uppsägning. Yrkandet har avslagits av Helsingborgs tingsrätt.

  Läs mer