Nyheter

Ingen övertalighet vid Struktons förvärv

31 03 2014

STOCKHOLM 2014-03-31 Nu står det klart att ingen personal blir övertalig i samband med Strukton Rails köp av Balfour Beatty Rails skandinaviska verksamhet. Alla anställda behåller jobbet, samtidigt som det blir vissa förändringar i ansvars- och rollfördelningen inom företaget.

- Blickar vi framåt mot 2015 så kommer sysselsättningen att öka för järnvägsbranschen. Att säga upp erfaren och kompetent personal i ett sådant läge vore att prioritera helt fel, säger Gunnar Strömberg, HR-chef på Strukton Rail.

Medan andra företag i branschen har tvingats varsla personal på grund av arbetsbrist, så har Strukton Rail haft en god utveckling med nya arbeten och en fortsatt stadig omsättning de senaste åren. Genom förvärvet av Balfour Beatty Rail stärks kompetensen bland annat inom området kraftförsörjning där Strukton inte har varit verksamma tidigare.

- Det här är ett väldigt lyckat giftemål mellan två bolag. Verksamheterna kompletterar varandra på många sätt och genom att kombinera företagens styrkor kommer vi att ta stora kliv framåt i utvecklingen av tjänster och erbjudanden till våra kunder, säger Strukton Rails vd Robert Röder. 

För ytterligar information, kontakta kommunikationschef Lisa Hellkvist.
Telefon 010-480 56 22
e-post: lisa.hellkvist@strukton.se.