Nyheter

Anders Gärdström tillträder som vice vd på Strukton Rail

09 01 2014

STOCKHOLM 2014-01-09 Anders Gärdström lämnar sin post som vd i Balfour Beatty Rail Skandinavien för att inleda uppdraget som vice vd i Strukton Rail AB, med tillträde den 9 januari 2014. Förändringen sker i samband med att Strukton slutför förvärvet av Balfour Beatty Rails skandinaviska verksamhet.

Anders Gärdström har varit verksam i järnvägsbranschen sedan 2011 då han tillträdde som vd i Balfour Beatty Rail Skandinavien. Anders har sin bakgrund inom finans och IT, med mångårig erfarenhet av företagsledning inom både industri och bygg/installationssektorn där han har verkat i ledande befattningar inom ABB- koncernen, YIT Sverige och grossistkoncernen Solar.

Vd Robert Röder välkomnar Anders Gärdström till hans nya roll inom Strukton Rail.
− Med sin gedigna erfarenhet av IT, verksamhetsutveckling och ledarskap kommer Anders att få en nyckelroll i Struktons fortsatta utveckling. Hans bredd, med kompetens från både järnväg och andra branscher blir en viktig tillgång i Struktons arbete mot att vara våra kunders förstahandsval på järnvägsmarknaden, säger Robert Röder, vd Strukton Rail.

Förvärvet är klart och nu startar integrationen av Balfour Beatty Rail och Strukton Rail till ett gemensamt bolag. Under de kommande månaderna väntar ett intensivt fusionsarbete med målsättningen att bolagen går samman under gemensam flagg från och med halvårsskiftet


 

För ytterligar information, kontakta Strukton Rails kommunikationschef Lisa Hellkvist,
telefon 010-480 56 22, e-post: lisa.hellkvist@strukton.se