Nyheter

Strukton får ökat ansvar i SL:s spår

04 01 2013

STOCKHOLM 2013-01-04 – Måndag 7 januari startar Strukton Rails och SL:s förnyade samarbete kring infrastrukturen i Stockholms tunnelbana och på Roslagsbanan. Enligt de nya kontrakten övertar Strukton Rail stora delar av administrationen samt utbildningsverksamhet och planering av reinvesteringar i SL:s spårmiljöer. Strukton Rail får alltså ett större ansvar för kvalitet, planering och utveckling medan SL renodlar sin beställarroll.

SL_tag 

- Den här dagen har vi sett fram emot länge. Det senaste halvåret har vi arbetat intensivt med att etablera verksamheten för de här uppdragen. Vi har lång erfarenhet av att arbeta i SL:s spår och står väl rustade, berättar Ann-Sofie Lindström, regionchef Strukton Rail.

Inför kontraktsstarten har Strukton Rail skapat två nya företagsenheter; analys och utveckling samt verksamhetsstöd. Här läggs bland annat förslag om reinvesteringar på banorna och planering och administration av tilläggstjänster.

I och med de nya avtalen förstärks samarbetet mellan Strukton Rail och tågoperatörerna MTR Stockholm och Arriva, som trafikerar spåren i tunnelbanan och på Roslagsbanan. Även kontakten med övriga entreprenörer i anläggningarna kommer att bli tätare.

För ytterligare information, kontakta Strukton Rails kommunikationschef Lisa Hellkvist.
Telefon: 010-480 56 22, e-post: lisa.hellkvist@strukton.se