Strukton på Nordic Rail 2017

Under Nordic Rail 2017 visade Strukton nya lösningar för ett innovativt, effektivt och proaktivt järnvägsunderhåll. Samma år instiftade vi ett nytt pris för att stimulera järnvägsbranschen till innovativ utveckling och delade för första gången ut priset Strukton innovation Award under mässan. I vår monter B03:52 visade vi våra nylanserade underhållslösningar. Vid ett teknikseminarium beskrev vi resultat från ett flerårigt pilotprojekt där vi inför digitaliserade metoder och ny teknologi, för att effektivisera vårt eget järnvägsunderhåll. Här kan du läsa om Strukton Rails närvaro på Nordic Rail 2017. Längst ned hittar du tillkännagivandet av 2017 års vinnare i tävlingen Strukton Innovation Award. Vi ses igen på mässan 2019!

nordic-rail-square-big

Välkommen till Strukton Rails monter B03:52

Kläm och känn på Struktons egen Hedwig, ett fordon som genom belastad mätning besiktar växlar och spårgeometri med oslagbar precision. Hedwig finns på plats i mässans utomhusområdet vid entré Nord. I Struktons monter finns annan teknik som bör locka både stora och små järnvägsfantaster. Välkomna!

Teknikseminarium 2017-10-10 kl. 10.00

Under seminariet beskriver vi vårt koncept för att planera och utföra långsiktigt och proaktivt järnvägsunderhåll. Det är en cyklisk metod som börjar med insamling av data om anläggningens tillstånd, som vi får fram genom belastad mätning och sensorövervakning. Nu testar vi metoden i en flerårig pilot i några av våra underhållskontrakt. Men nog om det här, kom och lyssna på vårt seminarium istället. Då berättar vi hur det går i testet samt vilken effekt metoden kan få på sikt för järnvägens hållbarhet. Vi bjuder på fika också.

Strukton Innovation Award

innovation-logo-170828


Strukton Rail delar för första gången ut sitt innovationspris till en aktör inom järnvägsbranschen. Syftet med priset är att stimulera järnvägssektorn till innovativ utveckling som kan bidra till säkerhet, förbättrad arbetsmiljö, tillgänglighet, kapacitet och/eller funktion i spår- och järnvägsanläggningar.

Vet du någon som är klippt och skuren för priset? Läs nedan hur vi bedömer tävlingsbidragen samt hur du nominerar.

Kriterier för nominering till Strukton Innovation Award:

Vem kan nominera?
Vem som helst kan skicka in sin nominering.

Vilka kan nomineras?
- Företag, organisation eller individ som är verksam inom järnvägssektorn i Norden.
- Forskare eller beslutsfattare inom ett område som stödjer utvecklingen av järnvägssektorn.

Vad kan nomineras – Innovationskriterier

  • Inspirerande för sektorns utveckling av teknik och/eller arbetsmetoder.
  • Har presenterats eller implementerats på marknaden i Norden under perioden 2015-2017.
  • Utvecklande för järnvägens säkerhet, tillgänglighet, kapacitet eller funktion ur ett samhällsperspektiv.

Vid juryns bedömning premieras nomineringar som även gynnar en hållbar utveckling inom järnvägssektorn.

Vinst
Vinsten består av pokal och diplom. Och äran!

Gå vidare för att läsa om 2017 års vinnare av Strukton Innovation Award.